De Verhalenbank is een project van Stichting Tot de Verbeelding

 

Artist statement

De Verhalenbank is een artistiek, auditief project dat literatuur, muziek en vertelkunst vervlecht tot een geheel dat de luisteraar meeneemt in andere werelden. De Verhalenbank wordt gemaakt door professionele kunstenaars; schrijvers, acteurs, componisten, fotografen, regisseurs en redacteurs. De verhalen worden speciaal voor de Verhalenbank geschreven, voorzien van een soundtrack en ingesproken door een acteur.

Binnen de Verhalenbank is de schrijver degene die de inhoud van het verhaal bepaalt, vervolgens interpreteren acteur en regisseur op hun beurt het verhaal. Tot slot neemt de componist het over en brengt het slotwoord door een soundtrack te produceren die een extra laag aan het verhaal geeft.

De verhalen zijn te beluisteren op gewone stadsbankjes die omgetoverd zijn tot Verhalenbank door een plaatje met een qr-code. De omgeving van het bankje gaat een dialoog aan met het verhaal terwijl de luisteraar naar het verhaal luistert en zijn omgeving bekijkt. Soms zijn locatie en verhaal met elkaar in harmonie, soms contrasteren ze juist.

In deze tekst wordt omwille van de leesbaarheid in de mannelijke vorm naar personen verwezen. Overal waar hij staat, is ook zij/haar/hen bedoeld.

 

Zakelijke leiding/productie

 

Financiering

 

 

 

Regie

 

Muzikale leiding

 

Marketing

 

Redactie verhalen

Jolanda Budding

 

Fotografie website

 

Vormgeving

 

Verhalen

 

Concept